Zeillessen

Durf jij kapitein van je eigen boot te zijn? Ontdek bij EWSV Admiraal van Kinsbergen hoe ontzettend leuk dat is! Van beginner tot gevorderd, bij AVK kun je terecht voor een doorlopende leerlijn. Kinderen van 7 - 11 jaar starten in een optimist, daarna stappen ze over naar een splash om vervolgens als gevorderde zeiler over te stappen naar een laser.

Optimist

Optimist
(7 tot 15 jr)

Het fijne aan een Optimist is dat deze heel stabiel in het water ligt. Juist voor beginnende, jonge zeilers is dit heel prettig. Vind je het spannend? Je kunt ook met z’n tweeën in de Optimist, dan kun je wennen aan het varen. Voor de gevorderde zeiler biedt de Optimist ook nog voldoende uitdaging. We leren je zitten op de rand en uithangen terwijl je de joystick gebruikt. Je leert opkruisen, gijpen en nog veel meer.

Splash

Splash
(14-18 jr)

De Splash is een Nederlandse eenmanszwaardboot en is speciaal ontworpen voor jonge zeilers van 14 t/m 18 jaar die uit hun eerste kleine zeilboot, bijvoorbeeld de Optimist komen. Vaak zijn ze nog te licht van gewicht of te kort van stuk voor grote en zwaardere types, zoals de Laser. De Splash is niet alleen snel maar ook makkelijk hanteerbaar. Daarnaast is deze zeilboot precies afgestemd op het lichaam van jonge mensen.

Laser

Laser
(15 jr en ouder)

Voor de fanatieke zeiler die van een uitdaging houdt en niet bang is voor een nat pak, is de Laser een absolute aanrader. De boot is minder stevig en is scherper gesneden in het onderwaterschip, waardoor hij minder stabiel ligt, maar meer snelheid maakt. De ideale boot als je klaar bent om eens echt hard te gaan. We dagen je uit om je boot bij harde wind in plané te krijgen. Zweef in volle vaart over het water en geniet van de schoonheid van het zeilen.