Benodigd materiaal

Wat heb je allemaal nodig om te zeilen?

Boot

Je hebt in de eerste plaats natuurlijk een boot nodig. Of dit een Optimist of Splash is, hangt af van je leeftijd, gewicht en ervaring. Geen verstand van boten? Neem gerust contact met ons op, wij geven graag advies welke boot geschikt is.

Kleding

Op het water heb je kleding nodig die geschikt is voor het water. Veel kinderen dragen een wetsuit i.c.m. zeilschoenen. Onder de wetsuit dragen ze zwemkleding. Mocht je dan in het water vallen dan ben je voorbereid op een nat pak. Verder dragen alle kinderen verplicht een zwemvest.

Bij fris weer dragen de kinderen vaak ook een spraytop en een zeilbroek over de wetsuit heen. Bij warm weer zeilen de kinderen in een korte swimsuit of kort sportbroekje i.c.m. zwemvest.

Het is handig om een handdoek mee te nemen. Mocht je tijdens de les nat geworden zijn, dan kun je je na de les afdrogen en omkleden in het clubgebouw. Ook kun je bij ons op de vereniging douchen nadat je hebt gezeild.

Alle spullen op een rij:
- Zwemkleding (zwembroek/bikini)
- Swimsuit
- Zeilschoenen
- Zwemvest
- Zeiltas
- Handdoek
- Een goede zonnebril voor op het water (denk eraan dat deze met een touwtje vastzit aan je kleding)
- Zonnewering (zonnebrand, pet)
- Een tonnetje voor je spullen aan boord (verkrijgbaar bij de campingwinkel)
- Eten & drinken

Tip: vraag eens rond bij de mensen op de vereniging. Er is nog wel eens zeilkleding te klein geworden die voor een zacht prijsje overgenomen kan worden.